Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Nová doba ledová může vypuknout za pár měsíců…

František Stočes, 29.11.2009
po zhroucení Golfského proudu.

K podobné katastrofě došlo podle vědců na konci poslední doby ledové asi 10 800 let před Kristem. Tehdy rozsáhlé jezero, vytvořené z tajících ledovců, přeteklo do severního Atlantiku a zablokovalo Golfský proud. V Evropě nastal prudký pokles teplot srovnatelný s geografickým posunem kontinentu o 20 stupňů severněji a např. Irsko se ocitlo na úrovni Špicberků. Téměř celá Evropa okamžitě zamrzla.

Tvrdí to Bill Patterson ze Saskatchewanské university, jehož tým analyzoval vzorky bahna z irského jezera Lough Monreagh. Při zkoumání sedimentů obsahujících kalcitové krystaly (vápenaté minerály spoluvytvářené organickou aktivitou biologického původu) z mořských řas náhle narazili na černou vrstvu neobsahující žádný biologický materiál.

Výzkum ukazuje, že život v jezeře vyhynul během několika měsíců. „Takováto náhlá změna by se mohla opakovat,“ říká Bill Patterson. Nestalo by se tak samozřejmě během jednoho dne po rozvratu Golfského proudu, jak např. ukazuje Hollywoodský trhák Den poté. Ale práce saskatchewanského týmu ukazuje, že by to ani zdaleka netrvalo desetiletí, jak se donedávna předpokládalo.

Golfský proud odvádí karibské teplo k severní Evropě. Globální oteplování však způsobuje tání arktických ledovců a jejich chladná voda může, podle vědců, nakonec zablokovat Golfský proud nadobro – se všemi uvedenými důsledky.
Ukazuje se, že zvláště Evropané organizovaní v NATO by měli uvažovat o nákupu a budování poněkud jiných technických komplexů, než je protiraketová obrana kontinentu! A ještě údajně obrana – před Íránem…

Viz Guardien, Observer: Climate change: Gulf stream collapse could be like a disaster movie

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/nov/29/climate-change-gulf-stream-hollywood
Zhlédnuto 3018 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press