Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: pro Pana Smetanu: Opravdu nejde o referendum!!!

Pane Nováku,

ad 1) o tom to právě je. Jestliže jsou zde poslanci a senátoři, kteří blokují přijetí zákona o referendu, přestože ho Ústava ČR předpokládá, tak nemůže právní ráme ani vzniknout, že? To je to samo jak se již minimálně od roku 1993 diskutuje o omezení imunity nebo o přímé volbě presidenta a poslanci a senátoři tyto zákony nepříjmou. Proč? Omezili by si své výhody a dali by větší prostor přímé demokracii. Nebo si myslíte, že je např. Švýcarsko málo demokratické, když institut referenda využívá v tak hojné míře?

ad 2) jistě narážíte na pana Paroubka. Budiž, ale nemyslím si, že je lepší něco jiného slibovat před volbami a něco jiného dělat po volbách. Přečtěte si Smlouvu s občany ČR co vydala před volbami ODS a srovnejte to s realnou politikou. On to sice tiše před volbami řekl už pan Topolánek: " nemůžeme lidem říct co opravdu chystáme, on by nás nikdo nevolil" - volná citace.

ad 3) No a mě naopak vadí, že z EU si bereme jen co se nám hodí a co se nehodí odmítáme. Buď jsme rovnoprávní členové EU nebo další hvězdička na vlajce USA. To si musíme rozmyslet. A na snaze součastné vlády USA, hrát si na světového policajta nevidím nic hrdinného. Ono ani tak nejde o demokracii ve světě jakož o ekonomické zájmy USA, že? A jaké problémy naše statečná vláda pojmenovává? Jsme pouzí potížisté v EU co se snaží problémy vymýšlet, aby tak přeměnili EU na pouhou zónu volného obchodu ještě tak pokuď možno závislou na chřadnoucí ekonomice USA. Díky nemám zájem. A propo, víte, že naše milovaná ODS nemá v EU reálného spojence mimo části Konzervativní strany z Velké Britanie?

A k tomu závěru. nechci svrhávat vládu a pojem občanská společnost nebo přímá demokracie chápu jako rozvíjející se demokracii nezredukovanou do pouhého práva občana jednou za 4 roky jít k volbám. Nebo se snad domníváte, že např. Švýcarsko je méně demokratické než ČR, když tak často používá referenda?

s pozdravem

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1297 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press