Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

A zase ti radaristi

Pavel Smetana, 6.5.2008
Vážení diskutéři,

po přečtení reakcí pana Mocka a pana Nováka vidím, že zde stále opakují stejné fráze. Stále stejné rádoby argumenty. Shrnu to asi takto:

1) Vadí jim, že se iniciativa vyjadřuje i k jiným tématům než radaru, že se snaží ukazovat radar a Bushovu politiku v souvislostech. Mám prostý dotaz: A proč ne? Copak je někde vytesáno do kamene, že se mají odpůrci radaru soustředit pouze na radar USA v ČR? Že nemají právo diskutovat i témata související? Nebude to třeba tím, že by pánové rádi viděli iniciativu jen jako nějaký spolek co stále dokola omýlá mantry o nepřípustnosti radaru, bez souvislostí?

2) Objektivita videa. Je kouzelné, že na jedné straně pánové berou jako
" slovo svaté " texty otištěné v MfD ( Modrá fronta Dnes) a zároveň vyzývají inciativu Ne základnám k objektivnosti videa. K smíchu! Iniciativa má jasné stanovisko a hájí ho , stejně tak jako fanklub radaru hájí to své. Až v ČR dosáhneme takové míry demokratičnosti jako je jinde ve vyspělém světě a objektivity médií, tak pak můžou poukazovat na to, že nemají příznivci radaru ve videu dost prostoru.

3) Počty účastníků. To je další oblíbené téma výše uvedených pánů. Oni jsou ochotni počítat do nekonečna zda na akci Ne základnám bylo 1000, 1200 nebo 950 lidí. To je však pouze zástupný problém. Ať se tito pánové pokusí zorganizovat vlastní akci na podporu radaru a uvidíme kolik dorazí lidí. Do té doby jsou to jen řeči lidí co sami nic nikdy nezorganizovali. A fakt, že většina tohoto národa je proti radaru USA je jasný!

4) Nejkrásnější 2 argumenty použil pan Mocek: a) Island nepotřebuje armádu, protože ho chrání US army. Takže stačí, když se staneme satelitem USA a nemusíme vyhazovat prostředky za armádu, nebo ne?
b) průzkum v MfD zadala ODS - děkuji pane Mocku, aspoň si každý může udělat představu o objektivitě tohoto průzkumu. To je asi tak, jako když budu nejmenovaným lobistou tabákového průmyslu a nechám si udělat průzkum na blahodárné účinky tabáku mezi majiteli trafik.

Na závěr. Nenechme se znechutit pány Mocky a Nováky. Jak říká staré tuším arabské přísloví: " Psy štěkají a karavana jde dál"

přeji pěkný den

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1341 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press