Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: ČSSD navštíví 7.7. - 11.7. Izrael

Vážený pane,

je pravda, že ne všichni členové a příznivci ČSSD jsou jednoznačně proti radaru (a to píši jako člen ČSSD), ale též je pravda, že většina tj. víc než 90% členů ČSSD se ve vnitrostranickém referendu vyjádřilo proti radaru. Dále Vám mohu potvrdit, že z členů ČSSD ve svém okolí čítajícím cca 100 lidí znám jen asi 3 členy co jsou pro radar. To jen stručně k ČSSD.

A teď si vezměme ostatní parlamentní strany:
ODS - většina členů je proamerických a souhlasí s umístěním radaru USA v ČR (vycházím opět ze znalosti názorů členů této strany ve svém okolí)

KSČM - většina členů je jednoznačně proti radaru USA v ČR.

KDU-ČSL - vedení strany je pro radar, členská základna je tak 50 na 50. Opravdu přesvědčení křesťané odmítají v duchu křesťanství válku a násilí, ale jsou zde i tzv. pragmatici typu Kalouska, kteří dokáží křesťanské zásady podřídit mocenským zájmům

a SZ - členská základna je orientovaná protiválečně a radar nechce z principu, ale tzv. pragmatici typu Jacque a Bursíka jsou ochotni odhodit antimilitaristické zásady jako obnošený kabát, tak jako se vzdali tzv. nového politického způsobu jednání, protikopupčních zásad (viz. případ Čunek), lidských a sociálních práv (Topolánkuv baťoh a Julinkova zdravotní reforma) a zřejmě i ekologických zásad (viz. odpor k jaderné energii, atd.) Zkrátka moc chutná moc.

Co z toho vyplývá? ČSSD nejsou žádní svatoušci a nedělám si iluze o motivaci vedení strany při odporu k radaru, ale jsou více protiradarově upřímní než tzv. zelení poslanci (co byli před volbami zelené švestky co rychle dozráli do modra - jak říká již klasický vtip) nebo než "morálně upřímní" křesťané z Čunkovy KDU-ČSL, kteří hlásají křesťanské zásady, ale podporují militaristické snahy ve jménu křesťanství, dle zásady: "káží vodu a pijí víno". O ODS je škoda mluvit.

V jedné věci máte pravdu, byť nevyřčenou. Tábor odpůrců (ČSSD, KSČM a ze SZ - Jakoubková, Zubová a Liška, za KDU-ČSL Hovorka) a příznivcu (ODS, většina KDU-ČSL, SZ - Jacque a Bursík) radaru je téměř vyrovnaný. Hlavní slovo budou mít tzv. přeběhlíci - Wolf, Snítilý, Melčák a Pohanka (všichni dříve ĆSSD). Otázka tedy nezní - zda ČSSD, KSČM nebo někteří ze SZ a KDU-ČSL budou proti radaru, ale kam se přikloní Melčák, Pohanka Snítilý a Wolf? A to je otázka, kterou nedokáže nyní zodpovědět ani Topolánek ani Paroubek! To zodpoví pouze hlasování o radaru ve sněmovně!

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1393 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press