Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

EU - plyn - Rusko

Pavel Smetana, 7.1.2009
vážený pane Čejko,

řekl bych to asi takto:
1) domnívám se, že je to spor mezi Ruskem a Ukrajinou. Rusko omezilo dodávky a Ukrajina si ukrajuje z těchto dodávek pro sebe víc než mu z nich náleží.
2) posílení vlivu USA v Evropě přes radar, Evropě s dodávkami plynu nebo ropy nepomůžou. Nebo mi můžete sdělit jak by pomoc mohli? Budou snad USA do Evropy dodávat plyn? Asi těžko.
3) I kdyby Rusko chtělo zastavit dodávky plynu do ČR ( o čemž pochybuju neboť i Rusko potřebuje prodávat) tak se chci zeptat: A mohli bychom se divit? Naše vláda neustále napadá Rusko a chce zde postavit radar USA zaměřený proti Rusku a zároveň se diví, že Rusko nechce skákat jak píská Topolánek. Čemu se diví?
4) hlavní důvod podle mě bude spor Ukrajina-Rusko a taky boj o ceny plynu. Co se kdo diví, začala ekonomická krize a Rusko se bude snažit z ní vyjít co nejlépe a tudíž prodat co nejdráž. To je trh. Oni mají suroviny a my je potřebujeme. Oni určují ceny a my je buď budeme akceptovat (vč. Ukrajiny) a nebo budeme hledat jiné zdroje. Co se stále kdo diví? Trh bez přívlastků in natura.

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1723 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press