Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Informace o radaru opět dostaneme až po volbách ???

Tomáš Fiala, 31.8.2009
Spekulace o dalších krocích Američanů ohledně původně plánované radarové základny v ČR se v posledních dnech množí. Podle informací LN je ale právě český prvek štítu, radar, ohrožen nejméně. Američtí demokraté ho totiž chtějí a Kongres na něj vyčlenil i dostatek peněz.

Američané se nejprve nechali slyšet, že zveřejní revizi plánů na umístění štítu do konce letošního roku. Poté přišli s tím, že by se tak mělo stát již brzy na podzim. S tím ale Češi nesouhlasili a vyzvali je, aby řekli své definitivní slovo později.

Nechtěli totiž, aby se radar stal jedním z témat kampaně k volbám, které se uskuteční 9. a 10. října. „V červenci jsem se s nimi o tom bavil a říkal jsem, že nemá smysl zveřejnit to během volební kampaně,“ uvedl pro LN Vondra.

Celý článek:

http://www.lidovky.cz/rozhodnuti-o-radaru-az-po-volbach-dq8-/ln_noviny.asp?c=A090831_000030_ln_noviny_sko&klic=233102&mes=090831_0

Takže opět se objevují snahy informovat o tak důležité záležitosti naše občany až po volbách. Stejně jako před třemi roky.

A proto by bylo dobré co nejdříve vědět, jaký je názor jednotlivých kandidátů v případě, že by Američané přece jen radar chtěli.
Zhlédnuto 1551 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press