Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Argumentujme férově

Vladimír Tupáček, 25.11.2008

Článek reaguje na:
Jan Kotrba - Argumentujme férově

1) „Nejsou k dispozici odpovídající údaje pro správné posouzení funkce uvažovaného radaru", prohlásil fyzik Petr Pokorný. Nelze ani pochybovat, že v budoucnu by se z pouhého radaru mohlo stát i něco ,,většího". Radar je pouze součástí plánovaného vojenského bloku USA, který má být podle informací hlavního výzkumného a poradního pracoviště USA fungovat jako štít a současně má umožnit úder. Proto nepodléhejme iluzím, že ,,radar" a ,,rakety" jsou něco tak zásadně odlišného.
2) Víme to, protože to víc celý svět. Války USA skutečně jen posílily terorismus, nic víc. Říkáte, abychom čerpali z více zdrojů informací. Jaké přesně myslíte? Že by Lidové noviny, Mladou frontu Dnes, NBC, Fox?
Vašim slovům o ,,stabilizaci" Iráku se musím jen smát. Situace v Iráku je totiž stále špatná jako před pěti lety. Od března 2003 do června 2006 zde bylo zabito více než 150 000 lidí, každý třetí Iráčan je závislý na humanitární pomoci, přístup k nezávadné pitné vodě dnes nemají dvě třetiny obyvatel, situace se zhoršila pro ženy, které jsou vystaveny nátlaku ze strany náboženských extrémistů. Vámi zřejmě obdivovaná americká vojska trvale drží ve věznicích stovky vězňů, z nichž mnozí nemohou stanout před soudem, vládní síly se stále dopouštějí otřesnému mučení a ponižování zajatých obyvatel. Americká okupační správa zakazuje působnost novin a rozhlasových stanic kritizujících jeji činnost...Vynikající situace, poděkujme mistru Bushovi.
Je též skvělé, jak se v Američané v Aghánistánu spojili s brutálními warlordy. Ano, vládu islámského fundamentalismu (kdysi tak štědře podporovanou CIA) nahradila vláda bezostyšné korupce, za níž wardlordi bojují o moc a vykořisťují místní obyvatelstvo. A jak zde vzkvétá obchod opiem, za vlády talibanců potlačovaný! To se americkým agresorům povedlo - Afghánistán je díky jejich ,,humanitárnímu bombardování" (během něhož zemřelo více civilistů než v budovách WTC) znovu jedničkou v produkci opia na světě! Nedá se už odhadnout, kolik přesně lidí válka vyhnala ze země a kolik jich bylo povražděno Američany. Děti jsou unášeny, prodávány do otroctví, jsou jim odebírány orgány a pak jsou zabíjeny. Pouze čtvrtina obyvatel má přístup k pitné vodě, jen 6 % obyvatel má sporadicky elektřinu. Síly ISAF, stejně jako americká vojska prosazující Trvalou svobodu, zabíjejí beztrestně obyvatele a vydávají je za bojovníky odporu. Zaměstnání nemá 80 % obyvatel, průměrná délka života činí pouhých 44 let, dětská úmrtnost je nejvyšší na světě - 161 dětí na 1000 narozených, stejně tak i úmrtnost rodiček při porodech, pětina dětí umírá do pěti let věku, jeden lékař připadá na 6000 obyvatel. Onen ,,demokraticky" zvolený (či spíše američany nainstalovaný) vládce, prezident Hamíd Karzáí, již poztrácel u obyvatelstva jakoukoli důvěru. Pokud jde o ten strašlivý Taliban, už i britský brigádní generál Marc Carleton Smith, velitel 16. výsadkové brigády nasazené v Afghánistánu, uznal, že k urovnání situace v Aghánistánu je potřeba začlenění představitelů Talibanu do politického systému země. Jestliže takto vypadá ,,přeměna na turistickou destinaci", pak se ještě máme na co těšit.
3) Jistě, radar ,,nám" byl nabídnut. Kdo jsme ,,my"? Úzké procento politické zkorumpované špíny nebo celý národ, který by o této věci měl rozhodnout v referendu? Jistě, že nás Američané vojensky nenapadli (to se stalo pouze při ,,omylném" bombardování ke konci 2. světové války), však proč by také s námi jako jejich věrným vazalem tak zacházeli? Chápu, že vaše ideologické založení vám překáží ve vyslyšení pravdy, ale tato vláda nevznikla v demokratických volbách (které nejen kvůli Kubiceho zprávy lze těžko považovat za skutečně demokratické), ale díky dvěma evidentně zkorumpovaným přeběhlíkům. Vondrovy a Topolánkovy odulé obličeje žádný většinový názor nereprezentují. A už vůbec ne Bursíkova partaj, která měla ve svém programu ohledně cizích vojenských základen pozoruhodné údaje. Konání naší vlády je korupce, je vlastizrada, je plivnutím na občany. Vám jako příznivci to však může být jedno.
4) To je zkrátka dedukce. Budete se divit, ale s podle tolika hodnověrných studií nefunkčním radarem nám může jenom hrozit odplata od šílenců, které si USA svou geniální zahraniční politikou vytvořila. Vzpomeňme, jak při svém vazalství dopadlo Španělsko, vzpomeňme na Velkou Británii. A určitě by nějakou další mystifikační ,,nepřátelskou" akci, která by stála lidské životy, inscenovali sami Američané, aby se znovu pustili do nějaké války ve prospěch zisků zbrojních koncernů.
Nevím, proč by něco převratného ve věci zahraničního nepřítele měly odhalit zrovna tajné služby. Jaké my máme ve světě nepřátele je už jasné z tučných titulků novin. A navíc by těžko naše slavné tajné služby odhalily, že někde v zemích ,,osy zla" se proti nám chystá utajený raketový útok.
Že by byla Praha tak tradičně židovská se mi nezdá. Ale je pravda, že naše jednostranná zahraniční politika vůči Izraeli je špatná, obzvláště s ohledem na zrůdné jednání s palestinskou a arabskou menšinou, jakého se Izraelci už 60 let dopouštějí.
Jistě, braňte se zcela nesmyslným radarem proti fiktivnímu nebezpečí. Braňte se proti teroristům, kteří zatím nemají důvod nás napadnout a radarové technice se jen smějí, zato by k nám kvůli americkému radaru bombu rádi osobně přivezli.
5) Americká strana původně skutečně chtěla, aby prostor byl jen a jen jejich. Tento výpis důvodů je již patrně staršího data než SOFA. Ovšem americké firmy a jejich zaměstnanci pracující na základně budou v omezené míře osvobozeni z daní příjmů z činnosti. Jen aby dost v naší zemi, kterou mnozí z nich ani neumějí najít na mapě, neutratili..
6) Buďte laskavě korektní a připomeňte, že napětí mezi Ruskem a USA se zvýšílo právě kvůli plánovanému umístění protiraketového deštníku ve východní Evropě. Vaše rusofóbie je opravdu příšerná, těžko se z ní ale vyléčíte. A zase sem jako správný obhájce radaru pletete válku v Gruzii, která pouze prokázala, jakou svoločí jsou západem cenění a dotovaní autoritáři typu Saakašviliho zač.
7) Vaše demagogické srovnání českých tanků a letišť s projektem amerického agresora je tak hrůzný, že nestojí ani za komentář.
8) Takže je vlastně všechno skvělé. Peníze tedy nemají chodit na potírání chudoby, nýbrž na vojenské projekty. Mrzí mě, že i sem musíte zatahovat typickou pravicovou zášť a asociální smýšlení, když i sociální stát,jen kvůli tlaku mocných koncernů ustupující ve většině evropských zemích, označíte za rohožku před dveřmi nacismu, krveprolití, apod. Tím jste u mě definitivně morálně klesl a usuzuji, že další diskuze s vámi nebude mít smysl, jelikož jste zcela stejný ubožák jako většina internetových odesáckých žvanilů. Už také chápu, proč na vás tak rozzlobeně reagoval Svatopluk Beran. Jenom mi ještě přijde úsměvné, když píšete o ,,devastačním" sociálním státě v době, kdy světová finanční krize naopak potvrzuje slepou uličku neviditelné ruky trhu a nutí politiky vrátit se zpátky k socialistickým způsobům vládnutí.
9) Konečně něco přiznáváte. Skutečné účinky radaru neznáme, i když nás v této otázce vláda dlouhodobě udržovala ve lži. Víme však dobře, jaký negativní vliv měly podobné slabší radary v Lotyšsku nebo v americkém Cape Cod. Zhoršení paměti a pozornosti dětí bydlící v blízkosti těchto radarů, jejich pomalejší reakce a menší výkonnost motorických funkcí než u jiných, neozářených dětí, zpomalení růstu borovic, poškození místní vodní flóry. Není jen radar jako ten na Marschallových ostrovech.
10) Krásná myšlenka, jen jaksi vaši milovaní imperialističtí škůdci z USA i odjinud na ni neslyší, protože hlad velkých korporací po větších ziscích je stále nutí k tomu strašit stále novými a novými ,,nebezpečími" a budovat kvůli nim zbrojní arzenál. Jistě, úplně odzbrojení je utopie, pořád je nutné se proti něčemu bránit. Je však realitou, že největší terorista světa sedí v Bílém domě.
Zhlédnuto 1357 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press