Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Re: Re: ZKUŠENOST Z MOSKVY, ŘÍJEN 2008

Už opravdu jen stručně:
1) Web Ne základnám není tištěné periodikum. Slovenský tiskový zákon zaručuje PRÁVO NA ODPOVĚĎ, tedy reakci na uveřejněný článek. Nejde o žádnou propagandu, ale o doplněk tématu ze strany hlavního objektu článku, což mi přijde hlavně spravedlivé vůči čtenáři, aby rozhodl, kdo vlastně má pravdu - zda novinář nebo politik.
Pravicový volič je citlivější na zásahy do jeho práv a svobod? Pak je zajímavé, že v USA jsou osobní práva a svobody omezována nepřetržitě, přesto tolik občanů stále volí Republikány. Ani u nás příliš mnoho ODSmanů neprotestuje proti odposlouchávání telefonů, proti Open card. Oni se jsou schopni s omezováním svobody smířit, pokud to provádí ta ,,správná strana".

Ano, otevřeli jsme se trhu, který semlel a vytuneloval, co mohl. Dnes už naštěstí celý svět přichází k rozumu a vrací se ke staré dobré socialistické regulaci. Pokud by 50% médií bylo vlastněno státem, bylo by to stále lepší, než současný tristní stav. ,,Steigerwaldsovskou a komárkovskou" Mladou frontu může za levicovou považovat jen paranoik.

Většina médií hraje ve prospěch ODS, když si některá jakoby snaží dělat odstup, i tak jsou orientací výrazně napravo. Lidovky jsou ještě horší čtivo, na Neviditelném psu má nejvýraznější prostor sám Neff, Doležal, Wágner a další novinářské hyeny, Právo je ještě levicově liberální, kromě Hekrdly a Kellera však většina redaktorů tíhne spíše k pravicovým proudům uvnitř ČSSD, HN jsou jakž takž ještě seriózní, ale svou orientací (nejen díky Šimůnkovi, o jehož politických sympatiích se dobře přesvědčíme i každou neděli v televizi) jsou také ryze pravicové.

Česká média zkrátka názorově odráží své majitele. Nemám k tomu co dodávat.

Podle řady informací se Rusům v Afghánistánu podařilo tento stát držet v mnoha ohledech na slušné socioekonomické úrovni. To neobhajuje jejich agresi, jen takovéto informace připomínám. No a když jsme my byly součástí Varšavské smlouvy, tak i přesto se spousta lidem žilo po existenční stránce lépe než dnes. Faktem zkrátka je, že za vše zlé v této kauze může Saakašvili, který by měl správně za své kroky proti menšinám jít před mezinárodní tribunál.

Ke Gruzii - srovnávat se zkrátka musí. Co se týče Obamy, nám nemusí nic připomínat, spíše by měl připomínat těm národům, které Amerika vojensky napadla (ať už přímo nebo prostřednictvím Pinochetů), aby nezapomínali.
Zhlédnuto 1294 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press