Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Re: Re: Ne základnám podporuje ruské zájmy stejně jako zelená lobby

Jakou dedukcí jste přišel pane Čejko, na to že bez USA by západní země neměli svůj typ demokracie?

Domníváte se, že hlavní důvody proč vstoupily Spojené Státy do první i druhé světové války, v prvé řadě obchodně a následně i fyzicky byli jenom humální a morální? Domnívám se, že se velice pletete. Německo i Japonsko začly v prvé řadě ohrožovat obchodní zájmy USA v teritoriích, které si kladly Spojené Státy za sféru svého obchodního vlivu. Za druhé, byly obě války ohromným businessem pro Spojené Státy, který vlastně zcela zvrátil poměr hospodářských sil obou kontinentů. Z dluhů které měly Spojené Státy vůči Evropě před 1SV na zcela jasný profit po 2SV. Bylo dokonce i nutné v obou případech vyhecovat občany Spojených Států, ve vhodný okamžik z nechuti zapojit se fyzicky do těchto válek.

Z čeho pane Čejka usuzujete, že základny Spojených Států, například v Saudské Arábii, ale i dalších arabských zemích zaručují v těchto zemích demokracii? Tam už je demokracie? Tam se někdy musel vytlačoval komunismus? To si asi děláte srandu. Já bych to viděl spíš na potřebu těžby ropy, nezbytnou pro nejsilnější světovou ekonomiku.

Domníváte se, že americká demokracie je ta nejlepší demokracie, pro ten který určitý stát a jeho kulturu?

Přibližně jednu polovinu vojenských základen, získaly Spojené Státy na podkladě ekonomické rozpínavosti a díky oboum světovým válkám, kdy se ještě o žádném zásadním zadržování komunismu nemluvilo. Dobře třicet základen musela přenechat Anglie Spojeným Státům, aby vůbec začly Spojené Státy vůbec Anglii dodávat vojenský materiál, v pro sebe požadovaném a výhodném platebním trežimu. A to hlavně proto, že prakticky celá Evropa nebyla schopná do začátku druhé světové války, zaplatit USA dluhy z první světové války. Za tyto základny dostala Anglie 50 vyřazených válečných lodí. Velice dobře ukazuje morálku amerických obchodníků ve vztahu k válkám americký film, Na východ od ráje.

Vznik pěti základen na Kubě po roce 1898, z nichž jedna je dodnes pod vojenským a politickým nátlakem v činosti, bylo co? To byl boj proti komunismu? V roce 1898? Z jakého demokratického důvodu Spojené Státy neopustily vojensky tuto zem, a to i přes jasnou deklaraci Pařížské mírové smlouvy z roku 1898, kterou skončilo Španělské impérium svou činnost v této zemi. Vstup dobrovolných zborů vojsk Spojených Států na území již téměř osvobozené Kuby, byl ne nepodobný zámince, jakou bylo 11 září 2001, a to dodnes neobjasněným výbuchem, tehdy nejnovějšího vojenského křižníku USA Main v Havanském přístavu, který zakotvil v těchto vodách z důvodu případné ochrany občanů USA, žijících na tehdá imperiální válkou zmítané Kubě, vedenou Španěly proti všenárodnímu povstání rodící se nové země. Tento výbuch strojovny, respektivě skladového prostoru pro uhlí, a následné potopení křižníku, byl pro Spojené Státy důvod vojensky a následně hospodářsky obsadit a tím znásilnilt nově se rodící nezávislou zem. Zem, která si svojí vlastní svobodu vybojovala již v pořadí druhé, koloniální válce proti imperiálnímu Španělsku. A která již měla na čtyřech pětinách osvobozeného území svoje školy, poštovní i jiné státní úřady. Jak všichni dobře víme, docházelo a ještě stále dochází na Guantanámu i na z cela nevinných lidech k mučení a lidskému ponižování, zcela v rozporu s ženevskými dohodami, ovšem podle nynějších platných zákonů Spojených Států, nejdemokratičtější země na prahu třetího tisíciletí. Tato mučení si vůbec nezadají nic s tím co prováděli komunisté v padesátých letech. Doufám že stále ještě mluvíme o nejdemokratičtější zemi na světě, ale padesát let po padesátých letech.

Domníváte se, že arabské státy je možnost během pár let změnit na západní demokracii. To si děláte srandu? Možná, že podle vás ano, ale jedině jejich totálním vyvražděním a nebo úmyslnou slepotou nad tím, co jinak Spojené Státy odsuzuji v každé jiné zemi světa. To vše jenom za úlitbu z dodávk ropy.

Z vás mluví asociální americká demokracie, kterou nyní provádí Spojené Státy v ostatních částech světa jen tlakem a vražděním.

Kdopak jako první odpálil letadlo s nic netušícími cestujícími? Kdo jako první přišel na tento nápad a uskutečnil ho, víte to? Kdo použil atomovou bombu jako první proti civilistům a to hned dvakrát? Kde bylo jako první uneseno malé dítě, jenom za účelem zisku? Kdo to dal tedy mustr dalším bláznům, jak terorizovat a nebo vojensky prosazovat své myšlenky?

Nemluvte o americké demokracii, jako o tom jediném možném způsobu života navždy. I když, po pravdě řečeno, jsou Spojené Státy s demokracií hodně daleko. Každý však má právo žít ve svobodném světě svobodně, bez státního terorismu USA.

Nynější Spojené Státy v poslední době, hlavně za govermentu presidenta Busche již zdaleka nenesou vize prvních stečných osadníků toužících po svobodě osobní i ekonomické.

Jak jistě víte, Spojené Státy chtějí nyní žít z preventivních válek, valná většina lidí na celém světě to nechce.

Jste to vy kdo, zakrývá metody vnucování demokracie ze stany Spojených Států celému světu a mluví jen o tom co se mu hodí. Dobře víte, že pokud by Marin Luther King nezačal svůj nenásilný protest, dodnes by to měly v jižanských státech USA obyvatelé z tmavou pletí složitější, než občané z bílou pletí.

Neříkám že Rusko a ostatní země dělají věci čistě, to víme všichni a všude se o tom píše, ovšem ani ta zem, kterou se vy nám tady snažíte vnutit, není zdaleka tak čistá jak vy se snažíte dokázat.

Většina obyčejných lidí po celém světě netouží po konfrontaci a ani já ne.

Domníváte se, že nemá Rusko, Čína, Indie a jiné státy právo si zajišťovat, tak jako Spojené státy suroviny po celém světě, ne tedy těžit jen ve vlastní zemi, ale i v jiných světových regionech a následně si je vojensky pohlídat?

Má snad nynější kapitalistické Rusko, Indie, Brazílie, Jižní Afrika jiné právo než USA? Domníváte se, že tyto země nemají právo začít budovat svoji zem na tom samém podkladě, který si předsevzaly Spojené státy na začátku devatenáctáho století, presidentem Taftem?

Všiměte si, že v následné výzvě tohoto 27 amerického presidenta není ani zmínka o demokracii a svobodě, ale pouze, jen a jenom o hospodářských zájmech a z toho následně vzniklém zisku. Nic o demokracii. Ta je totiž zatím, jenom nejchytřejší záminkou, kterou si kdy, který politický systém vymyslel, pro hospodářské ovládnutí celého světa, jednou zemí. Pokud vy tomu věříte, je to vaše svobodné rozhodnutí. Většina lidí, kteří pocítí americkou demokracii ve své vlastní zemi, však ale pozná že skutečnost je tak trochu jiná.

AMERICKÉ HOSPODÁŘSKÉ ZÁJMY SE NEMOHOU ISOLOVATJEN JEN NA AMERICKOU PEVNINU, NEBOŤ JEJICH POLEM PŮSOBNOSTI SE MUSÍ STÁT CELÝ SVĚT. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ ZMĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, BUDOU PŘIPRAVENY HÁJIT JE I VOJENSKY.

Přidám ještě slova bývalé ministrině zahraničí USA Madeleine Olbrightové, která dokreslují potřeby a prostředky zahraniční politiky USA, jako politiky vědomě vedené na principu násilí a následných válečných dobrodružství.

SMYSLEM ZAHRANIČNÍ POLITIKY JE OVLIVŇOVAT POLITIKU A JEDNÁNÍ JINÝCH ZPŮSOBEM, KTERÝ SLOUŽÍ VLASTNÍM ZÁJMŮM A HODNOTÁM. MEZI DOSTUPNÉ NÁSTROJE PATŘÍ OD LASKAVÝCH SLOV (já v případě ČR říkám - lžím, pokusům o vědomé i skryté uplácením poslanců, úmyslně zkresleným a neúplným informacím o radaru) PO RAKETY S PLOCHOU DRÁHOU LETU. UMĚNÍ DEMOKRACIE SPOČÍVÁ V KOMBINOVÁNÍ TĚCHTO NÁSTROJŮ VE SPRÁVNÉM POMĚRU A S DOSTATEČNOU TRPĚLIVOSTÍ.(já říkám - např. za pomoci CIA a strachu, vytvářet vhodné dezinformace a tím předpoklady pro potřebný názor většiny národa k momentální politice, vládnoucího governmentu)
Zhlédnuto 1780 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press