Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Trestní oznámení na "Zvědavce" aneb odkud to smrdí ?

Dan Kučera, 9.1.2008
Na vydavatele portálu Zvědavec.cz bylo podáno šokující trestní oznámení pro podezření z několika údajných trestných činů (veřejné schvalování trestného činu, podněcování k nenávisti, podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka).

Je bohužel realitou naší údajné demokracie, že se snaží zmíněné paragrafy někteří lidé použít na všechny nepozitivní informace o židovské komunitě u nás i ve světě a nositelé těchto informací bývají mnohokrát neoprávněně hystericky obviňováni z antisemitismu.

Nemohu si pomoci, ale připomíná mi to situaci s "Romy", kteří označují za rasisty všechny, kteří poukáží na cokoliv negativního v jejich komunitě nebo kteří používají označení cikán (přitom je to česky správně). To, že si budou všechny jejich skupiny říkat Romové bylo usneseno na sjezdu Romů v Londýně roku 1971.
Více např. zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Cik%C3%A1ni
Nebo byli rasisté i ti, co v Senátu Národního shromáždění R. Čs. v roce 1927 vytvořili ZÁKON O POTULNÝCH CIKÁNECH ?
zdroj : http://www.vzdelavaci-institut.com/_files/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=57

Tato zvrácenost a logika naruby v obhajobě postojů těchto skupin, který bych nazval "obranný zpětný útok", má bohužel určitou oporu v zákonech, které jsou dle mého špatné a to zcela záměrně !

Stačí si odpovědět na otázku, co se stane, když v současnosti začnete polemizovat s odhady civilních obětí např. v nedávné válce v Jugoslávii nebo v Iráku. Paradoxně budete kritizováni tehdy, když budete tvrdit, že nevinných pravoslavných Srbů nebo muslimských Iráčanů zemřelo po útocích USA nebo NATO více než se oficiálně tvrdí. Plně tak vynikne zvrácenost této proamerické politické linie, kterou drží naše současná politická elita. Srbové a Iráčané jsou označeni za nepřítele, tak můžeme ba i musíme dle humanisty V. Havla "humanitárně" bombardovat.

Mají lidé v tzv. demokracii právo klást otázky a hledat odpovědi, jestliže mají pocit, že není nikdo, kdo by pro ně hledal pravdu ? Jestliže většině národa stačí to málo informací, které nám servírují NOVA a ČT, či MF Dnes a Lidové noviny, co mají dělat ti, kterým to nestačí ?

Člověk, který na p. Stworu a na Občanské združení Zvědavec podal trestní oznámení, se jmenuje Petr Jakeš a pracuje pro LPA (Liga proti antisemitismu).

Podrobnosti naleznete na zde :
http://www.zvedavec.org/zvedavec/2008/01/2392-trestni-oznameni-na-zvedavce.htm?PHPSESSID=403a3bccc0d315c05a26d87c02707abc

Co je ta "Liga proti antisemitismu" a co za lidi za ní stojí ?

Podíváme-li se na některé její první signatáře (většina samozřejmě židovského původu), zjistíme zajímavou věc, a to, že aktivně podporují americkou radarovou základnu v Brdech.

Seznam prvních signatářů naleznete zde :
http://eretz.cz/content/blogsection/12/196
(pokud je stránka nedostupná, použijte http://www.archive.org/index.php)

Jiřina Šiklová - socioložka, blízká Václavu Havlovi, známá svým prohlášením : "Raději se budu mýlit s Bushem, než mít pravdu s Putinem."

Jaromír Štětina - senátor, známý mj. svým nepřátelstvím k "Putinovu" Rusku a velký zastánce Bushovy zahraniční politiky.

Jiří Asher - Klub Peace for Izrael

publikuje články na eportál.cz, kde je mimochodem čtenářská anketa "Znáte nesympatičtějšího člověka ve svém okolí než je David Rath?"
(není právě toto podněcování k nenávisti ?)

autor např. článku "Kauza amerického radaru podle osvědčeného scénáře KGB" ve kterém tvrdí, že za lidmi nesouhlasícími s americkým radarem stojí neonacisté a KSČM
článek zde : http://www.eportal.cz/Articles/1015-kauza-americkeho-radaru-podle-osvedceneho-scenare-kgb.aspx

Peter Bachrach - předseda Židovské obce Ostrava

V roce 2004 se chtěl obrátit na mezinárodní soud. Jde o uznání nájmu za část sadu Dr. M. Horákové. V sadu býval židovský hřbitov a obřadní síň. Od roku 1997 členové Židovské obce jednají s městem Ostrava o placení nájemného za to, že park je veřejným prostranstvím a slouží městu i občanům. Město nabídlo roční nájemné čtyři koruny za metr čtvereční, ale Židovská obec chtěla deset korun, později vyjednávala o sedmi korunách. K dohodě ale nakonec nedošlo.
zdroj : http://www.holocaust.cz/cz2/news/2004/p0402

Mojmír Kallus - ředitel české pobočky Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ)

ICEJ nezastupuje žádnou vládu, denominaci, církev, organizaci, skupinu nebo politickou stranu. Zastupuje pouze své členy, biblicky věřící křesťany, kteří milují a ctí židovský národ a kteří touží poslouchat Boží vůli ohledně Židů. Cílem ICEJ je :

- projevovat zájem o židovský národ a obnovený stát Izrael a být zdrojem potěšení podle slov proroka Izaiáše 40:1 „Potěšujte, potěšujte můj lid, říká váš Bůh“

- připomínat křesťanům, aby se modlili za Jeruzalém a za izraelskou zemi;
usilovat o to, aby se křesťané z celého světa mohli dozvědět, co se děje v Izraeli, a mohli získat správný vztah k izraelskému národu

- podporovat křesťanské vůdce, církve a organizace, aby se ve svých zemích účinně zastávali židovského lidu

-pracovat ve prospěch smíření mezi Araby, Židy a ostatními občany a obyvateli izraelské země.
zdroj : http://www.icej.cz/kdo_jsme/cile.php

Mgr. Michal Foršt - pěvec a chazan, tenor Pražského filharmonického sboru

Dle ostatních členů sboru je problematickou osobou. Při zkoušce došlo k incidentu, kdy Michal Foršt dostal facku. Ublížený Žid rozpoutal s pomocí svých souvěrců slušnou kampaň - židovská obec a rabín Sidon žádali odvolání ředitele souboru, který prý mezi pěvci šíří antisemitské nálady. Trestní oznámení na Foršta chtělo podat vedení souboru a to kvůli poškozování dobrého jména Pražského filharmonického sboru.

napsal o něm František Nonnemann
(žije v Praze, dokončuje studium na Právnické fakultě UK. Publikuje na stránkách cz.altermedia.info).
zdroj : http://cz.altermedia.info/z-domova/hydra-antisemitismu-se-rozlz_704.html

Adam B. Bartoš - šéfredaktor www.eurabia.cz

Jiří Asher, Mojmír Kallus a Adam B. Bartoš stojí spolu s jinými také za prohlášením "Uctění památky obětí islámského terorismu" z 11.9.2006, které stojí za přečtení.

Citace z prohlášení :
V. „ANO“ raketové základně v ČR
Tuto nenávist ztělesňuje v současné době nejvíce íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád, který se netají výroky o zpochybnění holocaustu a potřebě vymazat Izrael z mapy světa. Jaderné zbraně v rukou takto nebezpečného člověka / režimu jsou však hrozbou nejen pro Izrael, ale i pro celý svět, pro Evropu, potažmo i pro naši zemi. Vyslovujeme se tedy pro nekompromisní postoj světových mocností v případě íránského jaderného programu. Nejen v této souvislosti pak plně podporujeme výstavbu raketové základny v České republice, která významně zvyšuje naše šance ubránit se případným útokům tohoto typu.

Celé prohlášení naleznete zde :
http://www.virtually.cz/index.php?art=12502
Zhlédnuto 3993 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press