Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Lisabonská smlouva je nám ze strany vládních elit cpána stejným způsobem jako americký radar

"Víte je zvláštní, že člověk, který je proti radaru je i proti Lisabonské smlouvě neboť většina místních odpůrců je pro Lisabon."

Otázkou je zda, výrazem "místní" máte na mysli ČR, iniciativu "Ne základnám" či její web. Osobně znám dost lidí, kteří to vidí stejně, ale své názory nezastávám kvůli tomu, zda jsou v menšině či většině. Evropská unie omezuje naši suverenitu a Lisabonská smlouva (potažmo celá EU) je nám ze strany vládních elit cpána stejným způsobem jako americký radar. Samozřejmě nejen nám; vemte si, kde o ní byla referenda a kde raději ani nebyla, ač by tam byla odmítnuta. Zajisté asi chápete, jak se tedy dívám na případný kšeft "radar za Lisabonskou smlouvu".


"Vy si myslíte že vstup ČR do EU byla chyba? A z jakých důvodů prosím?"

Patřím mezi ty lidi, kteří si myslí, že by o naší zemi nemělo být rozhodováno z Washingtonu, Kremlu ani Bruselu. Ta část textu nebyla ale o mé názoru na EU, ale o tom, jakým způsobem a za čí peníze probíhala kampaň před referendem. Kdyby se zdařilo referendum o radaru prosadit, byla by to přesně ta stejné bezduchá propaganda ve prospěch hlasu "ano", jak tomu bylo v případě referenda o vstupu do EU.


"Omezování suverenity - takové hezké spojení, když ho kritizujete dokážete říct v čem dojde k omezení suverenity ČR z hlediska Lisabonské smlouvy?"

Textů na toto téma byla napsána již celá řada, nehodlám zde všechny argumenty opakovat.


"Btw. víte, že díky tomu, že Irové schvalovali Nice podruhé bylo možné rozšířit unii o 12 států včetně ČR?"

Jen propagandistická lež, kterou se prounijní politici snažili tlačit na Iry, aby smlouvu podruhé schválili. Rozšíření EU a smlouva z Nice byly dvě zcela odlišné věci a EU šlo bez problému rozšířit i bez této smlouvy.


"Kritizujete měkké ano ODS, proč se nepodíváte na ČSSD, která prosazovala Evropskou ústavu přes referendum, prosazují radar přes referendum, ale Lisabon si odhlasovali parlamentem. Není potřeba se zeptat proč??? "

ODS kritizuji, jelikož mi byla v minulosti aspoň v některých tématech částečně blízká. ČSSD je mi jako levicová prounijní strana vzdálena zcela. Ostatně byla to její vláda, která zahájila "vyjadnávání" o radaru/základně. Nemohu si pomoci, ale její současný postoj mi připadá jen jako laciný trik na získání znechucených voličů. Taktéž to byla vláda ČSSD, kdo dal zelenou agresi NATO vůči Jugoslávii, takže ji v odporu vůči americké intervencionistické zahraniční politice navěřím tuplem.


"Asi toho moc o ESD nevíte..."

O ESD toho vím dost, ale vy podle všeho ne. Ta úvaha, kterou jste napsal je zajímavý laický pokus, ale vztah evropského práva a ústavních práv je problematičtější a v řadě zemí je řešen různě, jako vyhraněné přístupy bych uvedl Polsko a Estonsko. Problém je též otázka státní odpovědnosti za rozhodnutí svých soudů, včetně ústavních, jak to judikoval EDS. Nebudu Vás však zatěžovat právními problémy...

Podstatné je, že tou větou bylo myšleno, že judikatura ESD je aktivistická a téměř výhradně prointegrační a ve prospěch existenci kompetencí orgánů ES/EU. Zvláště pak "nalézání práva" (fakticky až tvorba) ze strany ESD je příčinou toho, že je ESD právem považován za motor evropsko-unijní integrace.
Zhlédnuto 1285 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press