Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: tuctový produkt komunismu

Děkuji Vám pane Kryštofe za příspěvek, kterým jste zodpověděl panu Mockovi jeho určité "pochybnosti" na téma víra v Boha, resp. křesťanství.
Svým způsobem jste dostál svému jménu, které - jak jistě víte - znamená "nositel Krista".

V určitých bodech však s Vámi musím polemizovat - především Bible je slovo Boží. I když byla psána obyčejnými smrtelníky, jejich inspirací byl sám Bůh a z toho má vycházet i naše víra potvrzená tradicí. Bibli tedy chápu jako syntézu lidského a Božského - lidského přístupu k Božímu zjevení.

Hovoří -li bible o stvoření světa, neklade si tím aspirovat na akademickou úroveň. Vychází z Boží inspirace (v době, kdy Bůh začal oslovovat Židovský lid), ale psali ji lidé vycházející ze svého kultury a tradice. Spousta věcí je popisována symboly (např. šest dní za které Bůh stvořil Zemi), přesto posloupnost, v jaké došlo ke vzniku Země i života na ní není v rozporu z dnešními vědeckými názory. Hovoří-li bible o Adamovi a Evě, pak skutečně existovali 2 jedinci, kteří podlehli svodu ďábla a tím se vzdálili Bohu. To není žádná báj, potom byste musel popřít i důvod Kristova příchodu na zem. To je fyzika Boží, která odráží v sobě i zákony obecné fyziky (akce-reakce). Kristem došly dějiny světa k svému naplnění a nyní směřují k svému završení - poslednímu soudu (bez ohledu na to, kdy nastane).

Až do konce světa bude trvat boj mezi dobrem a zlem, chcete-li mezi pravdou a lží. Psal jste o liberálních, konzervativních a středových křesťanech. Neberu Vám toto zjednodušení. Podle mého názoru je potřeba vyznávat především pravdu. Ta totiž není poplatná módě, politické situaci nebo novým vědeckým a společenským trendům. Pravda buď je, nebo není.
Zhlédnuto 1408 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press