Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Ještě není dobojováno, pane Nováku

Pavel Smetana, 16.4.2008
Ale, ale pane Nováku. Je jasné, že se podle Vás nic neděje a trochu předjímáte a snažíte se oponenty radaru přesvědčit, aby se na odpor už konečně vykašlali. Jenže problém radaru nekončí tím, že nynější ministři podepíší smlouvy (zřejmě paradoxně v den vypuknutí pražského povstání proti nacismu v roce 1945). Smlouvy o radaru příjdou po podpisu k ratifikaci do parlamentu. A je mi jasné, že modrý senát tyto smlouvy bez diskuse schválí jako tzv. reformy. Jenže před hlasováním v senátu se bude hlasovat v poslanecké sněmovně a jste si jistý, že sněmovna tyto smlouvy schválí? Proti radaru jsou ve sněmovně ČSSD a KSČM. Logicky by SZ jako člen evropské SZ měla být taky proti. Ale ruku na srdce. Jsou pan Bursík nebo paní Jacque opravdu zelení nebo spíše tyrkysoví? Nebo jsou opravdu jen ty malá švestky co po volbách ze zelené rychle dozráli do modra? Hlavní bude zda budou podle svého nejlepšího vědomí a svědomí moci opravdu svobodně hlasovat paní poslankyně Zubová a Jakoubková (SZ), pan poslanec Hovorka (KDU-ČSL) - tak jak již deklarovali a zda si pánové Melčák s Pohankou vzpomenou za jakou stranu a program byli zvoleni a dají na názor Miloše Zemana. Koalice potřebuje aspoň 101 hlasů. Má je?
Vzpomínám si na takovou perličku, po presidentské volbě pan Topolánek řekl, že pánové Pohanka, Melčák a Snítilý hlasovali dle svého přesvědčení. Následně paní poslankyně Šojdrová předložila svou úpravu poplatků ve zdravotnictví a pan Hovorka trval na svých výhradách. A co se nestalo? Ten sám pan Topolánek řekl, že poškozuje koalici. Hmm. Takže, když uloupne koalice někoho z opozice tak ten pak hlasuje dle svého svědomí a když někdo s koaličních pslanců vysloví názor tak je to zrádce a rozbíječ? Divná logika.
Jsem rád, že Ne základnám tak \"fandíte\" třeba si přečtete občas nějaký názor bez předžvíkání od vládních propagandistů. A jsem též rád, že jste zavítal na akci Ne základnám, aspoň jste měl možnost vyslechnout si i jiné než oficiální názory, byť chápu, že se Vám nelíbyly. No to jen na okraj.

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1205 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press