Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Lisabonská smlouva je nám ze strany vládních elit cpána stejným způsobem jako americký radar

Co se mi na kampani pro vstup do EU nelíbilo a proč ji považuji za propagandistickou? Obsahová prázdnost, zaujatost ve prospěch vstupu, státní financování atd. Opravdu si nemyslím, že by měli občané platit peníze aby je stát utrácel za to, že na ně bude přesvědčovací kampaní působit, jak mají správně v referendu hlasovat.

Je těžké oddělovat to, proč nesouhlasím s EU a proč konkrétně s Lisabonskou smlouvou, ale jako nejzásadnější problém Lisabonské smlouvy vidím v hlasování kvalifikovanou většinou v nových oblastech. Další zásadní důvody, ač s autorem v některých detailech nesouhlasím, jsou k nalezení zde: http://www.virtually.cz/?art=16599

ESD byl vytvořen jako součást evropské integrace, ale ne jako orgán, který má být hybnou silou právních změn a faktického rozšiřování kompetencí. Vemte si všechny ty judikáty a krom výjimek jako Tobacco advertising je to vždy, smyšlení a mizerné odůvodnění, že kompetence je dána. Na nadarno se právo ES/EU velice často vyučuje podle jeho judikatury. Od toho soudní orgány v kontinentálním prostředí zkrátka nejsou a navíc se to celé jeví jen jako nástroj toho, co někteří polititici chtějí prosadit, ale bojí se, že by jim to mezi občany neprošlo.

Že státy měly šanci zjistit do čeho jdou je pravda, ale to nic nemění na tom, že s tím, do čeho jsme šli, nesouhlasím. Stejně tak bych nesouhlasil třeba s tím, kdyby si občané ČR zvolili vládu KSČM, či kdyby o nás rozhodoval ve vnitřích věcech někdo jiný. Suverenity se dá zbavovat i dobrovolně a tím myslím jak dobrovolně, tak ve smyslu vmanipulování, což je obvyklý případ.
Zhlédnuto 1341 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press