Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Argumentujme férově

Děkuji za odpověď.

Teď k tomu, co mi píšete. Ano, ten článek jsem napsal, aby bylo cosi napsáno. Ovšem něco konkrétního. Jak jsem v článku uvedl, nestačil jsem se divit některým "argumentům" proti radaru a cítil jsem potřebu se k nim vyjádřit. Myslím, že to je naprosto v pořádku a že to je součástí demokracie, ve které máme to štěstí žít.

A teď pojďme ke konkrétním věcem.

Základna a stanice

Jsem přesvědčen o tom, že správná formulace může utvářet názor. Například jste si již určitě všiml, nakolik znevěrohodní jakoukoliv zprávu v médiích slůvko "údajně" nebo "údajný". Stejně tak stačí jen málo a radarová stanice, což zní cosi jako stanice metra, nebo meteorologická stanice, se promění v základnu, což už je pojem do značné míry indikující vojenské ležení. Museli bychom pak být prosáklí tím nejhorším pesimizmem, abychom označili brdskou stanici za vojenskou základnu.

Dvě součásti téhož systému

Podle dostupných informací radar i rakety mohou fungovat zvlášt ve spojení s jinými částmi protiraketového systému, jako jsou další radary, satelitní systémy, letouny s laserem.

O politické dělitelnosti systému si zde opravdu netroufám hovořit, protože mi stále uniká, jak a proč bychom měli takovou věc vlastně politicky dělit. Pokud by to mělo znamenat kupříkladu nabídnutí spolupráce na systému "druhé straně, Rusku, tak to už se stalo. Pokud to tedy správně chápu (možná ne), je systém dělitelný i politicky.

Pokud máte další výtky k mým názorům, rád si je přečtu a podebatuji o nich.

S pozdravem
Jan Kotrba
Zhlédnuto 1301 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press