Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Proč podporovat radar?

Pavel Smetana, 7.3.2008

Článek reaguje na:
x y - Re: Proč podporovat radar?

Vážený pane Mocku,

budu reagovat na Vaše argumenty včetně Vašich citací:

1) "Radar v Evropě bude stát ať se nám to libí nebo ne. Proč nevyužít hozenou rukavici a nevyhovět žádosti spojenecké země. Jakákoliv základna přinese ekonomický stimul do oblasti kde se nachází."

Jak víte, že radar v Evropě určitě bude? Víte o tom, že kongres USA chce omezit finance na tento experiment, protože je jeho efekt neprokazatelný? Proč tak vláda ČR spěchá? Proč nepočká na novou administrativu USA, která vzejde z prezidentských voleb? Polsko chce počkat. Proč my ne? Proč není tato otázka řešena v rámci NATO? Jsme snad s USA v užších vztazích jako kdysi se SSSR? Jaký ekonomický efekt to Brdsku přinese mimo pokusu o korupci ze strany naší vlády? Proč stejnou podporu neobdrží vojenský újezd Libavá, Drahany, atd?

2) "Proti raketová obrana je v cílech NATO už dlouhou dobu a pokud se na blížím se summitu NATO rozhodne, že radar spadne v budoucnu pod NATO o to líp. A když se tak nestane taky se nic tak stašného neděje. Jen to bude bilaterální ujednání. Což ovšem nic nemění na věci, že NATO je vojenská aliance a tudiž tam "spadají" všehcny vojenské prostředky členských států."

Taky pěkné jen mě zajímá: Proč není radar v rámci NATO řešen od počátku? Jsme si všichni členové NATO rovní nebo jsou si někteří rovnější a vedoucí úlohu SSSR ve Varšavské smlouvě dnes nahradily USA v NATO? Návštěva Topolánka v USA mi připoměla někdejší návštěvy Husáka v Moskvě. Shoda čistě náhodná?

3) "Proč samotný radar. Pokud existuje jen malá šance, že na případný radar by někdo zaútočil, pak existuje protivník a proti němu je potřeba se bránit a radar je jeden z dobrých obranný prostředků."

Také pěkné: Kdo jsou ti protivníci? Irán? KLDR? Syrie? Rusko? No dobrý, tak strašáka komunismu nahradil strašák islámu. Stále musíme hledat svého "třídního" nepřítele? Zbrojovky mají touhu vydělávat a k tomu je třeba vyprázdnit sklady ne?

4) "Námitka, že radar ČR dostane na černou listinu států. Pokud něco takového existuje pak tam již stějně jsme. Jsem členy EU a NATO. Jsem podporovatelé USA v Afghánistánu a Iráků. Jsem spojenci Velké Británie, Španělska atd. A podruhé pokud nějaká takové černá listina existuje, existují i protivníci a tedy je proti nim dobré se obrnit."

Jo prevence je prevence, že? A není to jen další argument jak vystrašit lidi, aby si nechali diktovat kdo a jak je kontroluje? Zkuste si přečíst od G. Orwella román 1984 - schoda čistě náhodná?

5) "Pak můžete říct, ale my tady cizí základnu nechce, chceme být suverenní. Německo má největší americkou základnu pěchoty v Evropě, v Itálii jsou základny pěchoty i námořnoctva USA. Polsko bude mít rakety. Atd. Jsou tyto státy snad o to míň suverenní??? Nejsou, tak proč by ČR měla být."

Perlička na závěr. Zkuste si přehrát: http://www.youtube.com/watch?v=RkTg-Vsg2hs - pana Scotta Rittera - takovou budoucnost pro ČR, Evropu a svět chcete? Děkuji, nemám zájem. Víte, které velmoci tento cíl měly naposledy? SSSR a nacistické Německo.

S pozdravem

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1334 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press